Företaget

VK Mekaniska (står för Viktor & Krister Nilsson som startade företaget) ligger strategiskt placerat på Ö industriområdet i Staffanstorp sedan 1992. Här har vi bra kommunikationer och förutsättningar med hela Öresundsregionen. Sedan företagets start 1982 har vi haft en mycket gynnsam utveckling och vi bedriver vår verksamhet idag i egen modern fastighet. 1995 utökades lokalerna i takt med företagets expansion vilket senare ledde till en ytterligare tillbyggnad som stod klar 2011. I över fyra decennier har vi levererat detaljer som ett renodlat underleverantörsföretag till industrin

Som kunskapsföretag har vi högt ställda krav på att ligga i frontlinjen och ha en fortsatt stark utveckling inom avancerad skärande bearbetning. Numera tillhör vi Larsson-koncernen som tog över ägandet i september 2013 och med dem som partner går vi vidare ännu starkare med nya projekt både internt och externt.  

Verksamheten

Vårt företag utför skärande bearbetning i högsta kvalitet och precision med CNC-styrda svarvar och fleroperationsmaskiner. Med väl dokumenterade rutiner och låg personalomsättning säkerställer vi en bibehållen kompetens inom företaget. I vår verksamhet har vi korta beslutsvägar vilket effektiviserar produktionstiden och ger våra kunder säkra ekonomiska resultat och lösningar. Det vill säga våra kunder ligger i fokus.

Vi bearbetar de flesta material och har lång erfarenhet av rostfritt, stål, aluminium, koppar, mässing, bakelit och flera plastmaterial. Med bred kunskap och kompetens banar vi väg för att våra kunder får tillgång till kostnadseffektiva lösningar med hög teknisk innovation och en servicegrad utöver det vanliga. Batchstorleken på de arbete vi är anpassade för ligger från 10-2000st. 

Övrigt

Vi är ISO 9000 certifierade sedan 2009. Se vidare under fliken Kvalitet/Miljö.

Läs gärna mer om oss i vår interaktiva broschyr!